пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

ТЕПЛОВІ ЯВИЩА Плавлення та кристалізація 8 задач

Тема ТЕПЛОВІ ЯВИЩА
Плавлення та кристалізація
Задача1
Яку кількість теплоти потрібно витратити, щоб з 4 кг снігу при температурі -10˚С отримати 4 кг окропу?
Задача 2
У сталевому тиглі  масою 500г майстер розплавив 200г олова. Яка кількість теплоти була на це витрачена, якщо початкова температура олова становила 32 °С?
Задача 3
З печі у форму було налито 500г розплавленого олова при температурі 432°С. Олово охолоджується і кристалізується; відливка, що утворилася, остигає до 32°С. Яка кількість теплоти виділиться при цьому? Вважайте питому теплоємність розплавленого олова 250Дж/(ко°С).
Задача 4
На електроплиту поставили металевий стакан з льодом. На рисунку наведено графік залежності температури стакана від кількості теплоти, яку він отримав від електроплити. Назвіть процеси, які відповідають різним ділянкам графіка. Визначте, яка маса льоду була в стакані? Як за графіком можна обчислити питому теплоту плавлення льоду та питомі теплоємності льоду й води? Що для цього попередньо потрібно знати?
Задача 5
Дві металеві заготівки однакової маси по черзі поміщають у плавильну піч. На рисунку наведено графіки залежності температури заготівок від отриманої ними кількості теплоти. У якого металу питома теплота плавлення є більшою? Відповідь поясніть.
Задача 6
Металеву заготівку поміщають у плавильну піч. На рисунку наведено графік залежності температури заготівки від отриманої нею кількості теплоти. У якому стані (твердому чи рідкому) питома теплоємність металу є більшою? У скільки разів? Відповідь поясніть.
Задача 7
У калориметр, ще міститься вода при температурі 40°С, поклали шматок льоду масою 400г при 0°С. Скільки води було в калориметрі, якщо весь лід розтанув і в калориметрі встановилася температура 0°С?
Задача 8
До мокрого снігу масою 500г, який міститься в калориметрі. Налили 500г окропу. Після встановлення теплової рівноваги температура в калориметрі досягла 30°С. Скільки води було в снігу?


Немає коментарів:

Дописати коментар